Beneficii - Fabrica de saune

Fabrica de saune
Fabrica de saune
Du-te la conținut
Originea saunelor este atribuită  Europei, în special tarilor nordice. Cultura saunei finlandeze este bine stabilită și recunoscută în întreaga lume astfel incat s-a răspândit rapid în toată lumea datorita recunoașterii beneficiilor pentru sănătate oferite de  către terapeuți și oameni simpli, deopotrivă.
 
Nu contează atât de mult cât de mare este temperatura sau umiditatea in sauna.Parametri de temperatura si umiditate pt a te simti confortabil pot diferi in functie de utilizator.Cind vorbim de sauna uscata temperatura optima este intre 70 -90 grade Celsius iar umiditatea este scazuta de 20-30%  
 
Când vă aflați într-o saună,bataile inimii cresc in intensitate si frecventa datorita vaselor de sânge care încep să se dilate  Frecventa  ar putea ajunge până la 150 de bătăi pe minut, iar acesta este un lucru pozitiv pentru sănătate.Este un bun exercitiu cardio
 
Observatiile si studiile medicale ne oferă informatii solide  pentru a crede in beneficiile saunelor
 
 

10 moduri în care ești mai sănătos și mai fericit
1. Saunele curăță toxinele.
Unul dintre modurile în care corpul uman elimină toxinele din corp este prin transpirație. Transpirația profundă este o modalitate extrem de eficientă de a elimina toxinele pe care organismul le-ar fi putut absorbi în mai multe moduri. Și sauna face exact asta.
2. Saunele ajută la scăderea în greutate.
Terapia cu saună este o modalitate excelentă de slăbire, cu un efort minim. În timpul unei băi de saună, ritmul cardiac crește substanțial din cauza căldurii uscate.
Observatiile științifice sugerează că o sesiune de 20 de minute la aproximativ 70-80  de grade Celsius arde peste 500 de calorii. Metabolismul corpului este similar cu modul în care se comporta dupa un exercițiul fizic și este o metodă excelentă de menținere a greutății.
3. Saunele fac sistemul imunitar mai puternic.
Un alt avantaj major al saunei este că ajută la crearea unui sistem imunitar mai puternic.
Sesiunile de saună ajută la producerea celulelor albe din sânge. Celulele albe din sânge ale corpului sunt mediul său de luptă împotriva atacului infecțiilor și a bolilor.
Deoarece utilizatorii obișnuiți de saună au un număr mai mare de celule albe din sânge, ei rămân mai sănătoși și, dacă apar boli, se vindecă mai repede.
4 Sauna, remediu împotriva stresului
Vizitele la sauna sunt un remediu pentru inlaturarea stresului si a oboselii. Astfel, sauna te ajuta sa te relaxezi si sa te destinzi, deoarece caldura creste ritmul cardiac si dilata vasele de sange, imbunatatind astfel circulatia sangvina atat din corp cat si de la nivelul creierului
5. Saunele contribuie la îmbunătățirea performanței sportive si creste rezistenta la efort
Corpul nostru are un anumit nivel de toleranță la căldură. Utilizarea regulată a saunelor crește pragul de toleranță la căldură. Acest lucru duce la îmbunătățiri semnificative în practicarea sporturilor de anduranță, Prin urmare iubitorii de sauna  simt mai puțin oboseala și își pot menține nivelul de energie pe o perioadă prelungită de timp, îmbunătățind performanța.
6. Saunele dau părului un aspect grozav.
Avem o glandă specială numită glandă sebacee pe scalp, care eliberează compuși care ajută la condiționarea și hidratarea părului nostru. Petrecerea unui timp în saună activează această glandă, care va elibera apoi acești compuși utili, ajutând astfel să arate părul grozav.
Nu este nevoie să cheltuiți o avere pe produse riscante pentru îngrijirea părului.
7. Saunele ajută la recuperarea după efortul fizic sustinut
În zilele noastre, o mulțime de săli de sport au o saună și există o mulțime de motive întemeiate pentru aceasta. Saunele sunt modalități extrem de eficiente de recuperare după efotul fizic. Deșeurile metabolice sunt eliminate în timp ce transpirați într-o saună. Fluxul de sânge către mușchii obosiți și tensionați crește prin saună, ajutându-i să se refacă rapid și să se simtă relaxați mult mai repede.
8. Saunele te ajută să arăți mai tânăr  
Unul dintre organele semnificative ale corpului nostru, pielea ta are nevoie, de asemenea, de exerciții fizice regulate, iar saunele sunt o modalitate excelentă de a exercita pielea.
Pe măsură ce îmbătrânim, mai multe celule moarte se acumulează pe porii pielii noastre, deoarece pielea devine mai puțin elastică. Câteva sesiuni în saună îmbunătățesc fluxul de sânge către pielea noastră, ceea ce ajută la creșterea pielii noi și, de asemenea, elimină toate celulele moarte care se construiau anterior.
9 Socializare
O sauna este un foarte bun motiv de a fi impreuna cu prietenii sau familia si iti ofera un timp de calitate petrecut impreuna cu ei
10  Dormiți mai bine
Credeți sau nu, utilizarea unei saune vă poate ajuta să vă odihniți mai bine. Fiind într-o saună poate elibera endorfinele și crește temperatura corpului, care sunt doi factori foarte importanți pentru a dormi bine. Deoarece este de asemenea foarte relaxant, acesta este un alt beneficiu care contribuie la somn. Dacă doriți să dormiți mai bine, luați în considerare utilizarea saunei înainte de a merge la culcare. Acest lucru vă poate configura pentru o noapte neîntreruptă de somn liniștit.
<
 
>
<
>
Înapoi la cuprins